Çalışma Alanlarımız
İdare hukuku, idarenin işlem ve eylemlerinin sınırlarını belirler. İdarenin bu sınırların dışına çıkması ya da yasaların öngörmediği bir şekilde davranması halinde kişilere …
Alacağı borçlu tarafından zamanında ödenmeyen alacaklı, bu alacağını bizzat zor kullanarak elde edemez. Borcunu zamanında ve gereği gibi yerine getirmeyen borçluya karşı …
Mahkemelerin yargı görevini yerine getirdiği sırada uygulamakta oldukları yol, yöntem ve usulleri gösteren hukuk kurallarından oluşan hukuk dalı olarak ifade edilebilir. Yargılama …
Vatandaşlık görevlerinden biri olan vergi ödeme yükümlülüğünde yaşanan usulsüzlükler, Vergi Usul Kanununda ağırlaştırılmış yaptırımları gerekli kılmaktadır. Vergi hukuku içeriği, hem birey hakları …
Ceza hukuku, suç teşkil eden bir haksızlığın ya da kabahatin 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’na göre cezai yaptırıma tabii tutulması konusunda gerekli …
Mali hukuk, kamusal gelir elde etme ve bunları harcama işlerini düzenleyen kurallar bütününe denir. Mali hukuk, kamu gelirleri, kamu giderleri ve kamu …
Anayasa hukuku, ulus devletlerin ve diğer siyasi organizasyonların kurucu ve temel yasaları hakkındaki çalışmaları içermektedir. Anayasalar, hükümetler için bir çatı oluşturur ve …